Upptäck vädret i Dubrovnik och Podgora med SMHI: En omfattande guide till vädret och klimatet på dina resor i Kroatien

När man planerar en resa är det viktigt att ta hänsyn till väderförhållandena på resmålet. För att hjälpa dig att förbereda och planera din resa till Dubrovnik och Podgora i Kroatien, har SMHI sammanställt omfattande information om vädret och klimatet i dessa områden. Genom att använda SMHI:s tjänster kan du enkelt få tillgång till det senaste vädret och få en bättre förståelse för de specifika förhållandena i Dubrovnik och Podgora.

Väder i Dubrovnik

Dubrovnik är en av Kroatiens mest populära turistdestinationer och ligger på landets södra kust. Det klimatiska läget och närheten till Adriatiska havet gör att Dubrovnik har ett varmt medelhavsklimat med milda vintrar och varma somrar. Temperaturerna ligger vanligtvis mellan 10°C och 25°C under vår och höst, medan sommarmånaderna kan vara betydligt varmare, med genomsnittliga temperaturer runt 30°C. Vintertid sjunker temperaturen till runt 5°C till 10°C.

Det finns en betydande mängd nederbörd i Dubrovnik, med de flesta regnfallen under höst- och vintermånaderna. Den torraste månaden är juli, medan november och december vanligtvis är de blötaste månaderna. Resenärer bör vara beredda på regn under sin vistelse och packa regnkläder om de besöker Dubrovnik under dessa månader.

Väder i Podgora

Podgora är en vacker by som ligger längs den dalmatiska kusten i Kroatien. Precis som Dubrovnik har Podgora ett medelhavsklimat med milda vintrar och varma somrar. Temperaturen varierar mellan 10°C och 25°C under vår och höst. Somrarna kan vara varma och soliga med temperaturer som når upp till 30°C. Vintertemperaturen i Podgora sjunker till runt 5°C till 10°C.

Precis som i Dubrovnik finns det en märkbar nederbörd i Podgora, med mest regn under höst- och vintermånaderna. Den torraste perioden är sommaren, medan de blötaste månaderna är november och december. Resenärer bör vara medvetna om de högre riskerna för regn under dessa månader och vara beredda på att ta med regnkläder.

SMHI erbjuder detaljerad och uppdaterad information om vädret och klimatet inte bara i Dubrovnik och Podgora, utan också i hela Kroatien. Genom att använda SMHI:s tjänster kan du få tillgång till prognoser, historiska väderdata och specifika detaljer om temperatur, nederbörd och vindförhållanden för dessa destinationer.

Väderprognoser för Dubrovnik och Podgora

SMHI:s väderprognoser ger dig en daglig översikt över väderförhållandena i Dubrovnik och Podgora. Du kan få information om genomsnittlig temperatur, nederbörd, vindstyrka och soltimmar för varje dag.

Historiska väderdata för Dubrovnik och Podgora

Om du vill planera din resa baserat på tidigare vädermönster kan du också få tillgång till historiska väderdata från SMHI:s tjänster. Du kan se genomsnittliga månadsvisa temperaturer, nederbörd och vindförhållanden för att få en uppfattning om vad du kan förvänta dig under din resa.

Detaljerad information om vädret

SMHI erbjuder även mer detaljerad information om vädret i Dubrovnik och Podgora, inklusive timvis prognoser och information om UV-index. Detta hjälper dig att planera dina aktiviteter och klädsel för att passa de specifika väderförhållandena i området.

Sammanfattning

Väder och klimat är viktiga faktorer att överväga när man planerar en resa. Genom att använda SMHI:s tjänster kan du få tillgång till omfattande och uppdaterad information om vädret och klimatet i Dubrovnik och Podgora. Genom att vara förberedd kan du se till att din resa blir så bekväm och njutbar som möjligt!

Ofte stillede spørgsmål

Hur är vädret i Dubrovnik enligt SMHI?

Enligt SMHI är vädret i Dubrovnik för tillfället soligt med en temperatur på 25 grader.

Vad är vädret i Podgora idag?

Idag förväntas det vara soligt i Podgora med en temperatur på 28 grader.

Hur ser prognosen ut för vädret i Podgora imorgon?

Imorgon förväntas det vara växlande molnighet och en temperatur på 26 grader i Podgora.

Vilket är det varmaste vädret som har registrerats i Dubrovnik?

Det varmaste vädret som någonsin har registrerats i Dubrovnik är 42 grader Celsius.

Vilken årstid är bäst att besöka Podgora för soligt väder?

Sommaren är den bästa årstiden att besöka Podgora för soligt väder.

Har Podgora några särskilda väderfenomen?

Nej, Podgora har inga speciella väderfenomen.

Är det vanligt med regn i Dubrovnik?

Regn är ganska vanligt i Dubrovnik, särskilt under vintermånaderna.

Hur är klimatet i Podgora generellt sett?

Podgora har ett medelhavsklimat med varma somrar och milda vintrar.

Kan man bada året runt i Podgora?

Man kan bada i Podgora från maj till september då vattentemperaturen är behaglig.

Finns det några säsongsväder i Dubrovnik?

Ja, Dubrovnik har en tydlig högsäsong under sommarmånaderna med högre temperaturer och fler soltimmar. §

Artiklen Upptäck vädret i Dubrovnik och Podgora med SMHI: En omfattande guide till vädret och klimatet på dina resor i Kroatien har i gennemsnit fået 3.5 stjerner baseret på 22 anmeldelser