Illamående 1177

Bra mat vid illamående – 1177

Magsjuka kommer ofta snabbt med kräkningar, diarréer och illamående. Trots att du kan må mycket dåligt brukar magsjuka sällan vara allvarlig.

Det är väldigt individuellt vad som fungerar bäst att äta vid illamående. Prova dig fram till vad som fungerar för just dig. Läs tips och råd här.

Magsjuka – diarré och kräkningar – 1177

23 aug. 2021 — Många är illamående vissa stunder, men en del mår illa hela tiden. Det är vanligt att illamåendet blir värre av vissa lukter.

Magsjuka kommer ofta snabbt med kräkningar, diarréer och illamående. Trots att du kan må mycket dåligt brukar magsjuka sällan vara allvarlig. Det räcker oftast med att vila och att dricka mycket. Du blir ofta bättre inom ett till tre dygn.

Graviditetsillamående – 1177

På 1177.se får du råd om hälsa och information om sjukdomar och vilka mottagningar du kan kontakta. Logga in för att läsa din journal och göra dina vårdärenden.

Magsjuka och kräkningar – 1177

Du är mycket illamående och kräks. Du har svårt att klara dig själv och riskerar att falla och skada dig. Om det är stängt på vårdcentralen eller den jouröppna …

Vid magsjuka behöver kroppen extra vätska, för att undvika vätskebrist och uttorkning. Läs om vad du kan göra själv och när och var du ska söka vård.

Yrsel – 1177

20 okt. 2021 — Om du har andra besvär som till exempel illamående eller sura uppstötningar. Hur det började och om besvären har ökat eller minskat sedan …

Vid yrsel brukar kroppen kännas ostadig, till exempel när du reser dig upp. Att bli yr är vanligt och kan ha många orsaker. Yrsel går oftast över snabbt och är inte skadlig, även om det kan kännas obehagligt. Ring genast 112 om någon har yrsel och samtidigt får ont i bröstet, blir förlamad eller har svårt att andas.

Ont i magen hos vuxna – 1177

Symtom vid Addisons sjukdom är bland annat trötthet, illamående och yrsel. Sjukdomen beror på att binjurarna inte kan bilda de livsviktiga hormonerna …

Du kan få ont i magen av många anledningar. Orsaken kan vara tydlig, till exempel vid matförgiftning eller mensvärk. Ibland är det svårare att veta vad det beror på, till exempel om besvären handlar om stress eller en sjukdom som är svår att upptäcka. Ofta går magont över av sig själv, men ibland kan behandling behövas.

Addisons sjukdom – 1177

Symtom · svag i kroppen · huvudvärk · illamående och kräkningar · synstörningar · yrsel och förvirring · irritation · snabb puls · rödflammig, torr hud.

Symtom vid Addisons sjukdom är bland annat trötthet, illamående och yrsel. Sjukdomen beror på att binjurarna inte kan bilda de livsviktiga hormonerna kortisol och aldosteron.

Värmeslag – 1177

Dyspepsi är samlingsnamn för olika symtom som du kan ha i den övre delen av magen. Du kan till exempel ha ont eller ha en brännande känsla i maggropen.

Du kan få värmeslag när kroppen inte klarar att kyla ner dig. För att minska risken bör du dricka mer och undvika att anstränga dig fysiskt när det är som varmast.

Dyspepsi – känslig mage – 1177

Covid-19 är en infektionssjukdom som orsakas av ett virus. Det är vanligt att bli sjuk som vid förkylning eller influensa, men du kan också få andra symtom.

Dyspepsi är samlingsnamn för olika symtom som du kan ha i den övre delen av magen. Du kan till exempel ha ont eller ha en brännande känsla i maggropen. Dyspepsi kan bero på en sjukdom, men oftast hittar läkaren inte någon orsak till dyspepsin. Dyspepsi kallas därför ofta för känslig mage.

Covid-19 – 1177

Covid-19 är en infektionssjukdom som orsakas av ett virus. Det är vanligt att bli sjuk som vid förkylning eller influensa, men du kan också få andra symtom. Oftast går covid-19 över av sig själv, men ibland behövs vård på sjukhus.

Keywords: illamående 1177